Panoràmica de Greeley a Mart

Què vau fer durant les vacances d’hivern? Si fóssiu el vehicle Opportunity que hi ha a Mart, hauríeu passat quatre mesos aturat, enfilat al vessant nord de Greeley Haven i inclinat de manera que els panells solars absorbissin el màxim de llum solar.
Durant la seva parada d’hivern, el robot habitualment rodamón va realitzar diverses activitats científiques, com ara fer més de 800 fotografies dels voltants, moltes de les quals s’han combinat en aquesta panoràmica de 360 graus comprimida digitalment i presentada en colors exagerats per tal de ressaltar les diferents característiques de la superfície. A l’esquerra es veuen petjades antigues de l’Opportunity i a la part inferior els panells solars coberts de pols. Per sota de l’horitzó i a la dreta del centre es veu una paret interior de 20 quilòmetres del cràter Endeavour.
Ara que l’hivern de l’hemisferi nord marcià s’ha acabat, l’Opportunity torna a rodar, aquest cop en direcció al nord. Està programat per investigar les estranyes taques de color clar que hi ha al sòl mentre explora l’interior de l’Endeavour, un cràter que conté algunes de les formacions més antigues visitades fins ara.