Perseids i MAGIC

L’11 d’agost de 2021, un telescopi MAGIC multimirall de 17 metres de diàmetre reflectia aquest firmament nocturn des de l’Observatori Europeu del Nord del Roque de los Muchachos, a l’illa canària de La Palma.
MAGIC significa Major Atmospheric Gamma Imaging Cherenkov. Aquests telescopis poden veure els breus flaixos de llum òptica produïts en les pluges de partícules d’aire mentre els raigs gamma d’alta energia impacten l’atmosfera superior de la Terra. Per a l’ull adaptat a la foscor, els segments del mirall ofereixen un reflex fascinant de les estrelles i de les nebuloses al llarg del pla de la Via Làctia. Darrere del mirall segmentat, baix a l’horitzó, hi ha la constel·lació de Perseu. I en aquella data, la composició de l’espectacular paisatge nocturn també inclou uns meteors fluint des del radiant de la pluja anual de meteors dels Perseids.
Enguany, la pluja de Perseids tornarà a assolir el màxim al voltant del 13 d’agost, però els meteors Perseids hauran de competir amb la llum brillant d’una Lluna plena.