Planetari Kepler IV

Crèdit & CopyrightEthan Kruse (University of Washington)
El total d’exoplanetes caçats per la sonda Kepler, entre sistemes planetaris candidats i confirmats, és de 1.705 mons en òrbita al voltant de 685 estrelles distants.
Posant totes aquestes òrbites d’exoplanetes a la mateixa escala i seguint els seus moviments orbitals relatius s’obté aquest Planetari Kepler IV. Per tal que els planetes siguin visibles, les grandàries respectives no es mostren a escala. El vídeo hipnòtic inclou, a més, les òrbites dels planetes del Sistema Solar (línies discontínues) a efectes d’escala.
Per a detectar exoplanetes la Kepler fa servir els trànsits planetaris: detecta un lleuger enfosquiment de la llum quan el planeta creua per davant de la seva estrella. En el vídeo el temps està comprimit i les òrbites del sistema multiplanetari estan orientades per tal d’observar els trànsits en la posició de les 3 h d’un rellotge. Els moviments com a dervixos posen de manifest un marcat contrast entre la majoria de sistemes exoplanetaris descoberts per la Kepler i el nostre.
Preveieu fer unes vacances interplanetàries? Abans de tot, assegureu-vos de revisar l’escala a la part superior esquerra. El codi de color indica la temperatura superficial estimada d’un planeta basada en la grandària de la seva òrbita i de l’estrella mare.