Planetes i sols de la Kepler

Crèdit de la il·lustració: Jason Rowe, Kepler Mission
Gràcies a la prolífica sonda caçadora de planetes Kepler, els astrònoms han descobert 1.235 candidats a planetes que orbiten altres sols des que, el 2009, va començar la missió Kepler de cerca de mons similars a la Terra.
Per localitzar aquests mons, la sonda Kepler estudia una regió rica en estrelles i tracta d’identificar trànsits planetaris a partir del lleuger enfosquiment de la llum de l’estrella que es produeix quan un planeta passa per davant seu.
En aquesta sorprenent il·lustració estan representats tots els candidats a planeta de la Kepler amb les estrelles mare corresponents ordenades per grandària (d’esquerra a dreta i de dalt a baix). Les estrelles en colors saturats i les siluetes dels planetes en trànsit apareixen a la mateixa escala relativa. Algunes estrelles tenen, per descomptat, més d’un planeta en trànsit; per trobar-los tots cal examinar la imatge ampliada. Com a referència, sota de la fila superior i a la dreta hi ha el Sol a la mateixa escala i, sobre el disc del Sol, les siluetes de Júpiter i la Terra en trànsit.

APOD    Etiquetes: