Quatre mil milions abans de la nostra era: la Terra maltractada

Cap lloc de la Terra estava fora de perill. Fa quatre mil milions d’anys, durant l’eó Hadeà, el nostre Sistema Solar era una perillosa galeria de tir de grans i perillosos trossos de gel i roques.
Un examen recent de les dades dels bombardejos de la Terra i de la Lluna indica que tota la superfície de la Terra va experimentar una sèrie de convulsions que van ocultar l’antiga història geològica del nostre planeta i que van donar lloc a un món maltractat sense que en quedessin masses de terra familiars.
La pluja devastadora va fer difícil la supervivència de qualsevol tipus de vida, tot i que els bacteris que podien suportar les altes temperatures van tenir millor sort. Es creu que els oceans que es van formar durant aquella època es van evaporar com a conseqüència d’impactes particularment intensos.
La il·lustració mostra com era la Terra en aquella època, amb els típics impactes circulars repartits pel costat diürn i la lava calenta que flueix visible de nit. Mil milions d’anys més tard, en un Sistema Solar més tranquil, es va formar el primer supercontinent de la Terra.