Quatre planetes en òrbita al voltant de l’estrella HR 8799

Existeix vida fora del nostre Sistema Solar?
Per ajudar a esbrinar-ho, la NASA ha creat el Nexus for Exoplanet System Science (NExSS) amb l’objectiu de detectar i estudiar els sistemes distants d’estrelles amb possibilitats de donar aixopluc a uns habitants.
Aquest vídeo time lapse mostra un nou resultat de NExSS amb els planetes recentment descoberts en òrbita al voltant de l’estrella HR 8799. Les imatges del vídeo s’han pres durant més de set anys des de l’Observatori Keck a Hawaii. Hi apareixen quatre exoplanetes com a punts blancs que envolten parcialment l’estrella mare situada a propòsit en el centre. L’estrella central HR 8799 és lleugerament més gran i més massiva que el nostre Sol, mentre que cada un dels planetes fa unes quantes vegades la massa de Júpiter. El sistema HR 8799 es troba a uns 130 anys llum de distància a la constel·lació del Cavall Volador (Pegasus).
La investigació continua per saber si els planetes coneguts o potencials —o els satèl·lits d’aquests planetes— del sistema d’estrelles HR 8799 podrien albergar vida.

APOD