Rasant al Sol

Arquejant-se cap a un destí abrusador, aquest cometa rasant al Sol va ser captat el 23 de desembre de 1996 pel Large Angle Spectrometric COronagraph (LASCO) de la sonda SOHO.
LASCO fa servir un disc opac, parcialment visible a la part inferior dreta, per bloquejar el d’altra manera aclaparador disc solar, cosa que li permet fotografiar els 8 milions de quilòmetres més interiors de la relativament tènue corona. El cometa es veu mentre la coma entra en la brillant regió equatorial de vent solar (orientada verticalment).
Situada a l’espai per observar contínuament el Sol, la SOHO ha permès descobrir més de 1.500 cometes, entre els quals nombrosos rasants al Sol. Basant-se en les seves òrbites, es creu que la gran majoria de rasants al Sol pertanyen a la família Kreutz de rasants creats per successives ruptures d’un gran cometa progenitor que va passar molt a prop del Sol al segle XII. Ikeya-Seki, el gran cometa de 1965, era un membre de la família Kreutz que va arribar a passar a uns 650.000 quilòmetres de la superfície del Sol. En passar-hi tan a prop, els cometes rasants són sotmesos a les destructives forces de marea i a la intensa calor solar.
Aquest petit cometa, conegut com el cometa de Nadal SOHO 6, no va sobreviure. A finals d’aquest any 2013, s’espera que el cometa ISON, potencialment el rasant al Sol més brillant de la història tot i que no és un Kreutz, sobrevisqui.