Retrat del Sistema Solar

Crèdits: Voyager ProjectNASA
El dia de Sant Valentí de fa 25 anys, després de navegar uns 6,5 mil milions de quilòmetres des del Sol, la sonda Voyager 1 va mirar enrere per última vegada i va fer aquest primer retrat de família del Sistema Solar.
El retrat complet és una composició de 60 fotografies fetes per la càmera gran angular de la Voyager des d’una perspectiva de 32 graus per damunt del pla de l’eclíptica. A l’esquerra hi ha el Sistema Solar interior, i a l’extrem dret el gegant gasós Neptú, aleshores el planeta més allunyat del Sistema Solar.
Les posicions de Venus, de la Terra, de Júpiter, de Saturn, d’Urà i de Neptú s’indiquen amb lletres, mentre que el Sol és el punt brillant que hi ha prop del centre del cercle de fotogrames. Els quadres amb cadascun dels planetes provenen de la càmera amb teleobjectiu de la Voyager. Mercuri no hi apareix, ja que és massa prop del Sol per a ser detectat, i Mart tampoc, ja que està ocult per la llum solar dispersada pel sistema òptic de la càmera. Pel que fa al petit i tènue Plutó, més a prop del Sol que Neptú en aquell moment, la seva posició no estava coberta.

APOD    Etiquetes: