Satèl·lits de Saturn

El 29 de juliol de 2011, la càmera de la sonda Cassini va prendre aquesta fotografia i va captar 5 dels satèl·lits de Saturn, just a sobre del pla dels anells. D’esquerra a dreta hi ha els petits satèl·lits Janus i Pandora, de 179 i 81 quilòmetres de diàmetre respectivament, el brillant Enceladus de 504 quilòmetres de diàmetre, i Mimas, de 396 quilòmetres de diàmetre, just al costat de Rhea. Tallat per la vora dreta de la fotografia, Rhea és el segon satèl·lit més gran de Saturn, de 1.528 quilòmetres de diàmetre.
Així doncs, quants satèl·lits té Saturn? Els 20 nous satèl·lits exteriors trobats sumen un total de 82 satèl·lits coneguts; com que el total de satèl·lits de Júpiter se situa en 79, Saturn és el nou rei de satèl·lits del Sistema Solar. Els satèl·lits saturnians recentment anunciats són molt petits, d’uns 5 quilòmetres de diàmetre, i la majoria es troben en òrbites retrògrades inclinades amb relació al pla dels anells de Saturn.
Pots contribuir a anomenar els nous satèl·lits de Saturn, però n’has d’entendre les regles. Suggeriment: et servirà un cert coneixement de la mitologia nòrdica, inuit i gal·la.