Siluetes sobre la Lluna plena

Crèdit & Copyright: Mark Gee. Música: Tenderness (Dan Phillipson)
Has vist alguna vegada la sortida de la Lluna? El lent ascens d’una Lluna gairebé plena sobre un horitzó seré pot ser un espectacle impressionant.
Al començament de 2013 es va fotografiar una sensacional sortida de la Lluna sobre el mirador del Mont Victòria a Wellington (Nova Zelanda). Amb una detallada planificació, un diligent astrofotògraf va situar una càmera a uns dos quilòmetres de distància i va apuntar-la al mirador on la Lluna faria el debut nocturn. El vídeo resultant és una seqüència única en temps real sense editar: no és un vídeo time lapse. Les persones que hi ha al mirador del Mont Victoria es veuen en silueta mentre admiren l’alba del satèl·lit més gran de la Terra.
Contemplar una sortida de la Lluna no és difícil: passa cada dia, tot i que només la meitat de les vegades de nit. Cada dia, la Lluna apareix uns cinquanta minuts més tard que el dia anterior, amb una Lluna plena que sempre surt quan es pon el Sol. Un bon moment per a veure la sortida de la Lluna es produirà al vespre de dimarts vinent, i la proximitat relativa de la Lluna a la Terra durant la fase plena —dita superlluna— farà que sembli una mica més gran i brillant de l’habitual.
APOD    Etiquetes: