Sis mons orbiten Kepler-11

Crèdit de la il·lustració: Tim Pyle, NASA
Kepler-11 és una estrella similar al Sol que es troba a uns 2.000 anys llum de distància, a la constel·lació del Cigne, al voltant de la qual orbiten sis mons.
El descobriment, basat en les dades de la sonda caçadora de planetes Kepler de la NASA, fa que Kepler-11 sigui el sistema exoplanetari més gran conegut.
Com s’aprecia en aquesta il·lustració, en comparació amb el nostre Sistema Solar, cinc dels planetes de Kepler-11 orbiten més a prop de l’estrella que Mercuri ho fa al voltant del Sol, amb períodes orbitals d’entre 10 i 47 dies.
Els sis mons són més grans que la Terra i, probablement, estan composats de barreges de material rocós i gas. Les presències, les mides i les masses d’aquests mons s’han determinat a l’observar acuradament l’atenuació de la llum de Kepler-11 quan els planetes transiten davant seu.
L’agost de 2010, el telescopi i la càmera de la sonda Kepler van enregistrar un trànsit simultani de tres dels planetes del sistema.
Tal com es va anunciar ahir, la missió Kepler ha permès identificar, gràcies a la tècnica del trànsit, més de 1.200 candidats a exoplaneta en un camp de visió que a penes cobreix 1/400 del cel.
El temptador resultat suggereix que a la nostra galàxia hi ha per descobrir molts planetes que orbiten estrelles.

APOD    Etiquetes: