Sivan 2 a M 31

Crèdits & CopyrightMDW Sky Survey (David Mittelman, Dennis di Cicco, Sean Walker)

Aquesta composició telescòpica abasta uns 10 graus en el firmament de la Terra, des dels límits de la constel·lació de Cassiopea (esquerra) fins a Andròmeda (dreta). L’escena està elaborada amb panells que formen part d’una investigació astronòmica que estudia la Via Làctia en alta resolució sota la llum de l’hidrogen-alfa.
El processament de les imatges monocromàtiques ha posat de manifest les estructures més tènues de la regió, uns filaments relativament inexplorats de gas hidrogen que hi ha prop del pla de la Via Làctia. La nebulosa Sivan 2, enorme però tènue i també relativament desconeguda, es troba a la part superior esquerra. M 31, la propera galàxia d’Andròmeda, és a la dreta del centre, mentre que els tènues i extensos núvols d’hidrogen s’estenen en primer pla cap a M 31 en l’ampli camp de visió.
La imatge demostra que els intrigants i tènues núvols d’hidrogen recentment fotografiats per l’astrònom Rogelio Bernal Andreo es troben realment dins de la Via Làctia i al llarg de la línia de visió de la galàxia d’Andròmeda.

Versió en català d'Astronomy Picture Of the Day