Sobrevolant Caront, el satèl·lit de Plutó

Crèdits: NASAJohns Hopkins U. APLSwRI, Stuart Robbins
Fent servir una llicència poètica, actualment es pot dir que hi ha evidència científica que l’infern s’ha congelat.
A la mitologia grega Caront és el barquer del submón. Doncs bé, una anàlisi recent de les dades captades el juliol per la sonda New Horizons quan va passar al costat de Caront —l’homònim que és el satèl·lit més gran de Plutó— indiquen que l’enorme abisme que s’estén pel satèl·lit de 1.200 km de diàmetre era un colossal mar interior que es va congelar. I com que l’aigua s’expandeix quan es congela, l’escorça exterior, ja endurida, no podia contenir-la i es va esquerdar.
Per a fer-se una millor idea de l’esquerda, a partir de les imatges recollides per la sonda s’ha creat digitalment aquest viatge imaginari sobre Caront. El vídeo comença mostrant la regió fosca anomenada Mórdor que hi ha prop del pol nord de Caront; després sobrevola el canyó. Finalment, el vídeo mostra una protuberància molt debatuda anomenada la Muntanya del Fossat.
La comprensió de la història de Plutó i de Caront contribueix a comprendre millor tant els llocs més agradables com els més inhòspits del Sistema Solar inicial a partir del qual es va formar la Terra i, d’alguna manera, va sorgir la vida.