Taques solars i siluetes

Crèdit & Copyright: VegaStar Carpentier
Què és el que s’interposa entre nosaltres i el Sol? Pel que sembla, segons es va veure des de París la setmana passada, una cosa després d’una altra.
En primer lloc i en primer pla, hi ha la Basílica del Sagrat Cor, construïda a finals del segle XIX i situada en el turó més alt de París (França). A continuació, molt per darrere de les torres de la basílica en aquesta fotografia, hi ha uns núvols prims que dispersen la llum solar. Finalment, a la llunyania i una mica amagades en la superfície del Sol, hi ha diverses taques solars, la més destacada de les quals és la regió AR 1512 que es veu a prop del centre del disc.
Des del moment en què es va fer aquesta fotografia, la regió de taques solars de l’extrem esquerre, AR 1515, ha desencadenat una poderosa flamarada. Tot i que no s’espera que la majoria de partícules d’aquesta flamarada arribin a la Terra, els entusiastes del cel estan en guàrdia dels esdeveniments solars que podrien provocar aurores brillants en la cosa invisible que s’interposa entre nosaltres i el Sol: l’atmosfera de la Terra.