Tres telescopis auxiliars

Tot i que s’assemblen a R2D2, aquestes tres figures no són robots sinó els recintes que allotgen els telescopis auxiliars de 1,8 metres de l’Observatorio Paranal, al desert xilè d’Atacama.
Els telescopis auxiliars estan dissenyats per a ser utilitzats per a la interferometria, una tècnica que, en sincronia amb les unitats del Very Large Telescope de 8 metres, permet fer observacions en molt alta resolució.
Hi ha quatre telescopis auxiliars en funcionament, cadascun equipat amb un transportador que mou el telescopi al llarg d’una pista per tal de configurar diferents arranjaments amb les telescopis grans. Per treballar com un interferòmetre, la llum procedent de cada telescopi és conduïda a un punt focal comú mitjançant un sistema de miralls ubicats en túnels subterranis.
Per sobre d’aquests tres telescopis es veuen els Núvols Gran i Petit de Magalhães, unes galàxies satèl·lit de la nostra Via Làctia molt allunyades. En el serè i fosc cel del sud, la lleugera resplendor verdosa de l’atmosfera s’estén sobre l’horitzó.