Tròpic de Càncer

Crèdit & Copyright: Rogelio Bernal Andreo (Deep Sky Colors)
Aquest curiós monument es troba a Taiwan, entre les ciutats de Hualien i Taitong. Dividit en dues parts, està muntat a cavall d’un cercle de latitud singular del planeta Terra, uns 23,5 graus nord, conegut com el Tròpic de Càncer.
Els punts situats al llarg del Tròpic de Càncer són els llocs més septentrionals on el Sol pot passar-hi directament per sobre, un esdeveniment que té lloc un cop l’any durant el solstici d’estiu a l’hemisferi nord. La latitud que defineix el Tròpic de Càncer correspon a la inclinació de l’eix de rotació del planeta Terra en relació al seu pla orbital. El nom fa referència a la constel·lació zodiacal Cancer, el Cranc.
Històricament, la posició del Sol es trobava dins de Cancer durant el solstici d’estiu a l’hemisferi nord però, a causa de la precessió de l’eix de la Terra, actualment es troba dins dels límits de Taurus.
En aquesta escena nocturna, l’estructura completament blanca està acolorida per les llums de la ciutat, amb la cara al sud del Tròpic de Càncer de color taronja i la cara al nord de color blanc. Per descomptat, a l’hemisferi sud hi ha una contrapart del Tròpic de Càncer: el Tròpic de Capricorn.