Un eclipsi anular de Sol sobre Nou Mèxic

Crèdit & Copyright: Colleen Pinski

Què està fent aquesta persona?
El 2012 es va poder contemplar un eclipsi anular de Sol des d’una franja estreta que creuava el nord de l’oceà Pacífic i diversos estats de l’oest dels EUA. En un eclipsi solar anular, la Lluna està massa allunyada de la Terra per a bloquejar tot el Sol, de manera que el Sol treu el cap sobre el disc de la Lluna en un anell de foc.
Per captar aquest inusual esdeveniment solar, un fotògraf laboriós va viatjar des d’Arizona a Nou Mèxic per trobar la vista adient. Després d’instal·lar-se i just quan el Sol eclipsat es ponia sobre una cresta a uns 0,5 quilòmetres de distància, una persona va entrar en l’escena sense saber-ho. Tot i que agraït per l’element humà inesperat, el fotògraf mai no va saber la identitat de l’intrús. Sembla, però, que la persona porta un dispositiu circular que li permetria obtenir la seva pròpia visió de l’eclipsi. La fotografia es va fer a la posta del Sol el 20 de maig de 2012 a les 19:36 (hora local) des d’un parc que hi ha prop d’Albuquerque.
El mes vinent, el 14 d’octubre, una franja estreta diferent a l’Amèrica del Nord i del Sud estarà exposada a un eclipsi solar anular diferent, si el cel està serè. Simultàniament, els observadors sense núvols en gairebé qualsevol lloc dels dos continents podran veure un eclipsi solar parcial.