Un eclipsi solar total

Crèdit & Copyright: Colin Legg
Alguna vegada heu observat un eclipsi total de Sol?
Aquesta pel·lícula time lapse mostra amb un detall espectacular un eclipsi tal com es va veure el mes passat des dAustràlia.
Quan comença el vídeo es percep un lleuger enfosquiment del Sol i de la Terra circumdant. Tot d’una, quan la Lluna es mou per cobrir gairebé tot el Sol, la foscor s’escampa des de l’esquerra, la part completament tapada del Sol. Durant la totalitat, només la corona solar brillant s’estén més enllà de les vores de la Lluna i la foscor embolca l’escena. Els horitzons allunyats, però, encara resplendeixen, ja que no es troben sota la part més fosca de l’ombra. A mitja totalitat, la foscor cobreix l’horitzó sota el Sol eclipsat creat pel con d’ombra, un corredor d’ombra que es remunta fins la Lluna. Quan s’acaba l’eclipsi, normalment després d’uns minuts, el procés s’inverteix i l’ombra de la Lluna s’allunya cap a l’altre costat.
Els eclipsis solars sovint es poden observar en les reunions que s’organitzen al llarg de l’estreta zona de l’eclipsi així com des de creuers i vols d’avió especialitzats.