Un furiós sistema de tempestes a Saturn

Va ser una de les tempestes més grans i duradores mai registrades en el nostre Sistema Solar.
La formació de núvols, vista per primera vegada a finals de 2010, va començar a l’hemisferi nord de Saturn més gran que la Terra i aviat es va estendre per tot el planeta. La tempesta va ser seguida no només des de la Terra sinó també de prop per la sonda Cassini que actualment orbita Saturn.
Aquesta fotografia infraroja i en fals color es va fer el febrer. Els colors ataronjats indiquen núvols profunds de l’atmosfera, mentre que els colors clars representen núvols més elevats. Els anells de Saturn es veuen gairebé de cantó com una fina línia horizontal blava. Les bandes fosques corbades són les ombres dels anells projectades sobre els cims dels núvols pel Sol situat a la part superior esquerra.
Es creu que la intensa tempesta, una font de soroll de ràdio causada pels llamps, està relacionada amb el canvi d’estació, quan la primavera emergeix al nord de Saturn.
Després de rugir durant més de sis mesos, la icònica tempesta va encerclar tot el planeta. Aleshores va tractar d’absorbir la seva pròpia cua, cosa que, sorprenentment, va fer que s’esvaís.