Un inesperat plomall de coet sobre Sant Francisco

Crèdit & Copyright: Abe Blair (Abe Blair Gallery

Què és aquesta llum que hi ha al cel? És una pregunta habitual, però en aquest cas la singular llum no només brillava sinó que també es movia i s’expandia.
Va aparèixer quan l’astrofotògraf estava fotografiant el Golden Gate Bridge a San Francisco (Califòrnia) contra un cel nocturn més predictible. No estava sol contemplant aquest inèdit espectacle: centenars de persones a Califòrnia van informar d’una visió similar. Entre els observadors experimentats del cel el consens va ser que el plomall era el resultat del llançament d’un coet, una explicació que aviat es va confirmar: era un test sense publicitat d’un míssil nuclear Trident II D5 desarmat llançat des d’un submarí. Aquesta mena de proves no són rares, però en general no es produeixen després de la posta de Sol ni a prop d’una important àrea metropolitana, quan les poden observar moltes persones.
Si les imatges d’aquest plomall no haguessin sortit publicades a Internet i ràpidament identificades, segurament alguns haurien donat explicacions més exagerades però incorrectes.

APOD