Un Sol ponent parcialment eclipsat

Crèdit & Copyright: Andrew Wall
Si us fixeu bé en aquesta posta de Sol hi veureu una cosa força inusual.
Hi ha ocells que volen a l’esquerra del Sol, però això no és tan inusual. Un mar fosc cobreix la part inferior del Sol i diversos núvols el cobreixen pel mig, però tampoc són molt inusuals. Més inusual, en canvi, és la peça amagada que hi ha a la part superior dreta, i això no és un núvol que el tapa, això és la Lluna.
Ahir, la Lluna es va col·locar davant d’una part del Sol visible des d’Austràlia, i encara que molts llocs van informar de núvols molestos, un Sol parcialment eclipsat va arribar al màxim mentre es ponia.
La fotografia es va fer ahir sobre l’horitzó occidental d’Adelaide (Austràlia del Sud). L’eclipsi màxim es va veure només des d’una petita part de l’Antàrtida, on es podia observar la Lluna sencera cobrint tot el centre del Sol en el que es coneix com un eclipsi anular, deixant només un anell de foc a les vores del Sol.
El pròxim eclipsi solar serà un altre eclipsi parcial; tindrà lloc el 23 d’octubre de 2014 i serà visible prop de la posta de Sol des de la major part d’Amèrica del Nord.