Una Lluna de sang blava

Aquesta instantània telescòpica de finals de setembre mostra una Lluna de Collita completament immersa en l’ombra fosca de la Terra al començament d’un eclipsi lunar total. Va ser l’últim eclipsi d’una tètrada, és a dir, d’una sèrie de quatre eclipsis totals lunars consecutius.
El color d’aquest eclipsi total, una fosca aparició de la Lluna plena prop del perigeu, era d’un intens vermell sang, ja que la superfície lunar reflectia la llum de l’ombra de la Terra filtrada a través de l’atmosfera inferior. Vista des d’una perspectiva lunar, aquesta llum enrogida prové de tots els capvespres i albes que hi ha a les vores d’una Terra en silueta.
Prop de la vora de l’ombra, però, el limbe de la Lluna eclipsada mostra un color blau clar. La llum blava de la Lluna eclipsada encara es filtra a través de l’atmosfera de la Terra però, en originar-se quan els raigs de la llum solar travessen les capes altes de l’estratosfera superior, agafen el color per l’ozó que dispersa la llum vermella i transmet la blava.