Venus multicolor

Actualment, el brillant Venus llueix sobre els cels occidentals al capvespre.
Aquest planeta, considerat com una destacada estrella de la tarda, és un atractiu far celeste, fins i tot, per als observadors casuals. De tota manera, Venus sol oferir vistes telescòpiques no gaire satisfactòries. El planeta està envoltat per núvols reflectors que semblen brillants però que no tenen cap atractiu especial a l’ocular. Però si se’l fotografia amb una sèrie de filtres de color, tal com s’ha fet en aquestes imatges compostes, es revelen les subtils formes dels núvols.
Captades a principis del mes passat des d’un telescopi casolà a Manchester (New Hampshire, EUA), aquestes fotografies es basen en fotogrames de vídeo gravat a través de filtres ultraviolat, verd i infraroig (a l’esquerra) i de filtres vermell, verd i blau mentre Venus s’elevava per sobre de l’horitzó de ponent just abans del capvespre.
Pels observadors de l’hemisferi nord, l’aparició vespertina de Venus en aquesta temporada és la millor en 7 anys. Acabarà el 5/6 de juny amb un trànsit solar del planeta, l’últim que tindrà lloc durant la vostra vida.
Idioma »