Via Làctia sobre Crater Lake amb luminescència

Crèdit & Copyright: John H. Moore; Anotacions: Judy Schmidt
Quants fenòmens astronòmics diferents hi ha en aquesta vista? Diversos.
En primer lloc, en primer pla hi ha Crater Lake, una caldera creada per l’activitat volcànica del planeta Terra fa uns 7.700 anys.
A continuació, a l’interior del llac, hi ha l’aigua. Per bé que l’origen de l’aigua del cràter és neu que s’ha fos, en general l’origen de l’aigua a la Terra no està clar però segurament està relacionat amb antics impactes de cossos gelats.
A continuació, la claror verda del cel és luminescència atmosfèrica, és a dir, llum emesa pels àtoms de l’alta atmosfera de la Terra quan es recombinen de nit després d’estar separats de dia a causa de l’energètica llum solar.
Els nombrosos punts de llum del cel són estrelles que brillen per fusió nuclear. Són molt per sobre de l’atmosfera però pròximes al nostre Sol, a la Via Làctia.
Finalment, l’arc que travessa la imatge és la banda central de la Via Làctia, molt més allunyada de mitjana que les estrelles pròximes i conformada, sobretot, per la gravetat. En contra de les aparences, la banda de la Via Làctia brilla per si mateixa i no està il·luminada per la luminescència atmosfèrica.
La imatge és una panoràmica de sis fotografies consecutives preses fa dues setmanes a Oregon (EUA).