Vídeo d’aurores sobre Noruega

Després que els ulls s’hagin adaptat a la foscor, de vegades apareix un cel espectacular. Aquest va ser el cas el març de 2011, quan una de les aurores més extenses dels últims anys va aparèixer sobre indrets del nord com la frontera entre Noruega i Rússia.
En aquest vídeo time lapse, les aurores flueixen sobre els paisatges nevats, els arbres, els núvols, les muntanyes i els llacs que hi ha a prop de Kirkenes (Noruega). Les últimes seqüències també mostren la Lluna i les estrelles en ascens.
Sovint les aurores són de color verd, quan les partícules d’alta energia xoquen contra l’atmosfera de la Terra fent que l’aire brilli a mesura que els electrons es reassenten en l’oxigen d’on procedeixen. De vegades també apareixen altres colors, per exemple, quan el nitrogen atmosfèric també es veu afectat.
Actualment, amb el Sol que s’aproxima al moment de màxima activitat, pot haver-hi moltes oportunitats de veure aurores espectaculars com aquestes, fins i tot, des de zones molt més a prop de l’equador.

APOD    Etiquetes: