Vistes de la Lluna de l’Apol·lo 13

Crèdits: NASALRO. Visualització de dades: Ernie Wright (USRA)
Producció del vídeo & muntatge: David Ladd (USRA)
Música: Visions of Grandeur, Universal Production MusicFredrick Wiedmann
Què passaria si l’única manera de tornar a la Terra fos recórrer la cara oculta de la Lluna?
Aquest va ser el dilema de la tripulació de l’Apollo 13 quan el 1970 van intentar tornar a la Terra amb la seva nau espacial danyada inesperadament. Amb la Lluna al mig, el seu perillós viatge va substituir les espectaculars vistes de la cara oculta lunar pel contacte de ràdio amb el centre de control de la missió de la NASA. Aquestes vistes han estat recreades digitalment a partir de les detallades fotografies de la Lluna preses per la sonda Lunar Reconnaissance Orbiter.
El vídeo comença amb la Terra que desapareix darrere del limbe lunar fosc; vuit minuts després el Sol s’eleva al voltant del costat oposat de la Lluna i comença a il·luminar la superfície de la Lluna, estranya i coberta de cràters. El contacte radiofònic es va restablir uns minuts després d’això, quan la Terra emergia a la vista.
Amb la gravetat de la Lluna i l’assessorament de molts enginyers i científics de la NASA, uns dies després l’Apol·lo 13 va obrir el seu paracaigudes sobre l’oceà Pacífic i va aterrar de forma segura.