Vistes en directe des de l’Estació Espacial Internacional

Si ara mateix estiguéssiu surant per sobre de la Terra, això és el que veuríeu.
Fa dues setmanes, la càpsula Dragon de SpaceX que transporta subministraments a l’Estació Espacial Internacional que orbita la Terra també va lliurar-hi unes càmeres d’alta definició (projecte HDEV) que capten i transmeten vistes en directe de la Terra.
Quan està en marxa, el vídeo mostra les vistes captades per quatre càmeres, cadascuna orientada de manera diferent. Permet contemplar els núvols blancs, la terra marró i els oceans blaus.
El vídeo apareix en negre quan és de nit a la Terra per sota, però la ràpida òrbita de 90 minuts de l’Estació Espacial comprimeix aquest temps de foscor en tan sols 45 minuts. El vídeo en gris indica que s’està canviant de càmera o bé que la comunicació amb l’Estació Espacial no està disponible temporalment.
La ubicació actual de l’Estació per sobre de la Terra es pot trobar en aquesta web.
A mesura que el projecte HDEV avanci, es controlarà la qualitat del vídeo per tal d’avaluar els efectes de la radiació d’alta energia, quina mena de càmeres funcionen millor i quines vistes de la Terra són les més populars.
Tot i que aquest canal a la llarga deixarà de funcionar, les lliçons apreses permetran instal·lar en l’Estació càmeres millorades que transmetran imatges encara més interessants.