Eclipse total de Lluna sobre Tadjikistan

Crèdits & Copyright: Jean-Luc Dauvergne (Ciel et Espace). Música: Valère Leroy & Sophie Huet (Space-Music)
Si la Lluna plena s’esvaís de sobte, què veuríeu? Una resposta la teniu en aquest vídeo time lapse filmat a Tadjikistan durant l’eclipsi total de Lluna de juny de 2011.
Durant un eclipsi total de Lluna, la Terra es mou entre la Lluna i el Sol, de manera que la Lluna s’esvaeix dràsticament. Però la Lluna mai s’enfosqueix del tot, ja que l’atmosfera de la Terra refracta una mica de llum.
En començar el vídeo, l’escena sembla il·luminada pel Sol diürn, però en realitat és de nit il·luminada per la resplendor de la Lluna plena. A mesura que la Lluna s’eclipsa i s’esvaeix, el vent amaina i les estrelles de fons es poden veure reflectides en el llac que hi ha en primer pla. El cel que envolta la Lluna eclipsada, més espectacular, sembla de sobte ple d’estrelles realçat pel poblat pla de la Via Làctia. La seqüència es repeteix amb una vista més propera, i la imatge final mostra la ubicació de la Lluna eclipsada prop de les nebuloses de l’Àguila, del Cigne, de la Trífida i de la Llacuna. Unes dues hores després de l’inici de l’eclipsi, la Lluna va emergir de l’ombra de la Terra i la seva claror va tornar a dominar el cel.
El proper eclipsi total de Lluna es produirà aquest dimecres.