Eclipsi solar anul·lar sobre Nou Mèxic

Crèdit & Copyright: Colleen Pinski

Què fa aquesta persona?
El 2012 es va poder contemplar un eclipsi anular del Sol des d’una estreta banda que creuava el nord de l’Oceà Pacífic i diversos estats de l’oest dels Estats Units. En un eclipsi solar anul·lar, la Lluna està massa lluny de la Terra per bloquejar tot el Sol, de manera que el Sol treu el cap sobre el disc de la Lluna en un anell de foc.
Per captar aquest inusual esdeveniment solar, un fotògraf laboriós va viatjar d’Arizona a Nou Mèxic per trobar la vista adient. Quan el Sol eclipsat es posava sobre una cresta a uns 2,5 quilòmetres de distància, una persona es va posar a caminar a la dreta de la foto. Tot i que agraït per l’element humà inesperat, el fotògraf mai va saber la identitat de l’intrús. Sembla, però, que la persona porta un dispositiu circular per obtenir la seva pròpia visió de l’eclipsi.
La instantània es va fer el vespre del 20 de maig de 2012 a les 19:36 (hora local) des d’un parc que hi ha prop d’Albuquerque (Nou Mèxic, EUA).
Demà es produirà un altre eclipsi solar anular, aquesta vegada en una banda que comença a l’Aràbia Saudita i passa pel sud de l’Índia, Singapur i Guam. De tota manera, gairebé tota Àsia amb un cel seré podrà veure, almenys, un eclipsi solar parcial.