La nebulosa del Mag

El cúmul estel·lar obert NGC 7380 encara està incrustat en el núvol natal de gas i de pols interestel·lar conegut popularment com a la nebulosa del Mag.
Vist amb les estrelles de fons i en primer pla que hi ha al llarg del pla de la Via Làctia, es troba a uns 8.000 anys llum de distància a la constel·lació Cepheus. Dins d’aquesta vista telescòpica del jove cúmul de 4.000.000 anys d’edat i de la nebulosa associada, massa tènues per a ser contemplats a ull nu, hi cabria una Lluna plena.
La imatge, feta amb un telescopi i una càmera fermament plantats a terra, revela les múltiples formes i estructures d’anys llum de grandària que hi ha dins del Mag en una paleta de colors típica de les imatges del Telescopi Espacial Hubble.
Gravada amb filtres de banda estreta, la llum en longitud d’ona visible procedent de l’hidrogen, de l’oxigen i dels àtoms de sofre de la nebulosa es transforma en colors verd, blau i vermell a la composició digital final.
A la màniga del Mag s’amaga un truc: passant el cursor per sobre de la imatge (o seguint aquest enllaç) les estrelles desapareixen, deixant només el gas i la pols de la nebulosa del Mag.
APOD