Un any del cel a la Terra

Crèdits & Copyright: Ken Murphy (MurphLab); Música: Ariel (Moby)
Cada panell mostra un dia. Amb 360 panells, aquest vídeo time lapse presenta el cel de (gairebé) tot un any tal com va enregistrar-lo una càmera de vídeo situada al sostre del museu Exploratorium de San Francisco (Califòrnia).
La càmera va gravar una imatge cada 10 segons des d’abans de l’alba fins després del capvespre i des de mitjan 2009 fins a mitjan 2010. A la part inferior dreta s’indica l’hora local.
Els vídeos estan ordenats cronològicament, amb el del 28 de juliol a l’extrem superior esquerra i el de l’1 de gener més o menys a la meitat. Tot i que cada dia dura 24 hores, la llum diürna dura més en l’hemisferi nord al juny i als mesos d’estiu, un fet que es pot comprovar aquí; en canvi, els vídeos de la part inferior (i els primers de la part superior) són els primers a il·luminar-se amb l’alba. La foscor inicial de la part central representa l’alba tardana i el menor nombre d’hores de llum diürna durant l’hivern.
En els vídeos, la foscor indica nit, el blau clar representa dia clar i el gris suposa dia ennuvolat. Molts vídeos mostren patrons complexos de núvols que es mouen a mesura que el dia avança. Com que els vídeos acaben alhora, la posta de Sol i la foscor conseqüent descendeix primer en els dies d’hivern, just per sobre de la part central, i persisteix a la meitat de l’estiu, prop de la part inferior.

APOD    Etiquetes: