Eclipsi anular a Cap York

Crèdits & Copyright: Cameron McCarty, MWV Observatory, Coca-Cola Space Science Center, Columbus State Univ. Eclipse Team
Aquesta setmana, l’ombra de la Lluna nova s’ha projectat sobre el planeta Terra i ha creuat per segona vegada en sis mesos el Cap York de Queensland al nord d’Austràlia.
Al matí del 10 de maig, però, la grandària aparent de la Lluna era massa petita per cobrir completament el Sol, de manera que va aparèixer un “anell de foc” sobre la trajectòria central de l’eclipsi.
Prop de la meitat de l’eclipsi, des de Coen (Austràlia) un equip de retransmissió via web va captar aquesta instantània telescòpica de la fase anular. L’espectacular imatge, presa amb un filtre hidrogen-alfa, mostra la silueta de la Lluna just dins del disc solar així com el limbe del Sol tacat amb protuberàncies.
Després d’acollir diversos eclipsis solars successius, el nord d’Austràlia es perdrà el següent i últim eclipsi solar de 2013. Aquest novembre, un estrany eclipsi híbrid creuarà l’Atlàntic Nord i l’Àfrica equatorial.