Lluna surrealista

Crèdit & Copyright: Jerry Lodriguss (Catching the Light)
El 10 d’agost va emergir una gran, brillant i atractiva Lluna plena prop del perigeu, el punt més proper en la seva òrbita el·líptica al voltant del nostre planeta.
Aquesta notable fotografia capta l’escena des de la costa est dels Estats Units amb una qualitat de somni. La imatge és en realitat una composició de 10 fotogrames digitals realitzats amb exposicions d’entre 1/500 de segon i 1 segon mantenint el contrast i el detall en un rang de brillantor molt més ampli del normal.
A una distància de perigeu de tan sols 356.896 quilòmetres, la Lluna plena d’agost va ser la més propera i, per tant, la més gran i súper de les tres llunes plenes més properes al perigeu de 2014, conegudes popularment com a superllunes.
Si us vau perdre aquesta súper superlluna d’agost, la següent no tan súper tindrà lloc el 8 de setembre. Aleshores, prop de la fase lunar plena el perigeu de la Lluna serà una mica més distant, 358.387 quilòmetres. Això és tan sols un 0,4 per cent menys súper (més petita i més llunyana) que la súper superlluna.
Versió en català d'Astronomy Picture Of the Day