Per damunt del turbulent pol Nord de Saturn

Crèdits: Cassini Imaging TeamSSIJPLESANASA

Ha començat la gran final de la sonda Cassini a Saturn. Aquesta gran final permetrà que la sonda explori Saturn i alguns dels seus satèl·lits i anells amb un detall sense precedents. La primera fase va començar fa dues setmanes quan un sobrevol proper de Tità va canviar l’òrbita de la Cassini en una que passa prop dels pols de Saturn i just als afores de l’anell més exterior F.
La fotografia es va fer durant la primera de les 20 òrbites d’una setmana de durada de la Cassini al voltant de Saturn. S’hi veu el vòrtex polar central a la part superior esquerra, el límit del núvol hexagonal al centre i nombrosos sistemes de tempestes de color clar arreu.
L’abril del 2017 la Cassini tornarà a fer servir la gravetat de Tità per començar una nova sèrie de 22 òrbites proximals, és a dir, unes trajectòries que portaran per primera vegada la Cassini a l’interior dels anells. Es preveu que aquesta nova aventura científica de la Cassini finalitzi el 17 de setembre de 2017, quan la sonda se submergirà en l’atmosfera de Saturn i posarà fi a l’espectacular missió.