Eclipsi sobre Nova York

Crèdit & Copyright: Chris Cook
Poques vegades es veu una sortida del Sol sobre Nova York com aquesta. Ahir, però, des de la major part de l’est d’Amèrica del Nord i del nord d’Amèrica del Sud es va veure el Sol ascendir parcialment eclipsat per la Lluna. Alhora, ja ben entrat el dia, des de gran part d’Àfrica es va veure l’eclipsi de principi a fi.
Va ser un eclipsi inusual, ja que era de tipus híbrid: certes zones de la Terra van veure la Lluna massa petita angularment per cobrir tot el Sol i, per tant, durant la màxima cobertura el Sol va quedar envoltat per un anell de foc; en canvi, altres zones de la Terra van veure la Lluna prou gran per cobrir tot el Sol i, per tant, durant la màxima cobertura van contemplar un eclipsi solar total. Les lleugeres variacions en la grandària angular de la Lluna vista des de la superfície de la Terra estan provocades perquè la Terra no és plana i l’òrbita de la Lluna és el·líptica.
La fotografia mostra el famós Empire State Building de Nova York al costat del Sol parcialment eclipsat.
El proper eclipsi solar visible des de Nova York —un eclipsi molt lleuger— tindrà lloc durant la posta de Sol del 23 d’octubre de 2014.